Terugblik

Terugkijken op een mooie schooldag

Het zit erop. De Summer School Democratie 2019. Een was een mooie dag om te reflecteren, ervaringen te delen en wat bij te leren zo aan het begin van het nieuwe politieke jaar. Bijna 500 ambtsdragers en ambtenaren van gemeenten en andere overheden bezochten de campus op Stadseiland Veur Lent deze 29ste augustus. Daar konden ze kiezen uit meer dan 60 lezingen, debatten, werkgroepen, presentaties, adviesgesprekken en andere activiteiten met het thema lokale democratie. In het klaslokaal, de circustent, de debat-arena, de zweefmolen, bij de praatpaal, in de filmtent, aan de lunchtafel, in de hangmat op het strand of aan de bar bij de Pubquiz. Met uitzicht op de Waal en de stad Nijmegen. Aansluitend vond hier het tweedaagse Democratiefestival plaats.

Zo konden we luisteren naar en praten met organisatiepsycholoog Anje-Marijcke van Boxtel, van het Team Brunel in de Volvo Ocean Race over teambuilding, Volkskrantcolumnist René Cuperus over de staat van de lokale democratie, voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm over leiderschap, Deep Democracy kenner Jitske Kramer, burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en presentatrice en historica Eveline van Rijswijk. Ook kon je praktische colleges volgen over participatietechnieken, Right to Challenge of verbale en non-verbale communicatie.

Het dag- en avondprogramma is met veel plezier georganiseerd vanuit het programma Democratie in Actie, een programma van, voor en door gemeenten en iedereen die bij de lokale democratie is betrokken. Het is een nieuw initiatief van de organisatoren van de Dag van de Lokale Democratie, die afgelopen jaren plaatsvond in Amersfoort en Nieuwegein.

Partners:

© 2019 Summer School Democratie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies